Er valt nog genoeg (digitaal) te beleven in de cultuursector!

Het is een lastige tijd voor de cultuursector. Door de corona-crisis hebben musea hun deuren moeten sluiten, theaters moeten hun voorstellingen annuleren en muzikanten hebben geen publiek. Hoewel vanaf 1 juni culturele instellingen langzaam weer op mogen starten, is het niet als vanouds. Toch zit de cultuursector niet bij de pakken neer. De combinatie van hun creativiteit en digitalisering zorgt voor mooie en slimme alternatieven.

Plan bijvoorbeeld hier een online museumbezoek in bij Tetem, waar je met een op afstand bestuurbare robot door tentoonstelling The Swarm kan rijden, of loop een virtueel rondje door het Van Gogh Museum. Je kunt tegenwoordig ook digitaal naar het theater door voorstellingen via livestreams te bekijken. Dit wordt onder andere aangeboden door de Nationale Opera & Ballet, en het Concertgebouworkest.

Ook op social media hoef je je niet te vervelen. Zo geeft pianist Igor Levit bijvoorbeeld elke dag een digitaal concert aan zijn volgers via zijn Twitter-account. En als je dan toch op Twitter zit, zoek dan gelijk op #DougieDraws. Hier vind je kunstwerken uit de stad Perth in Australië, maar dan nagemaakt in paint. Daarnaast heeft het Instagram-account Tussen kunst en quarantaine mensen opgeroepen foto’s in te sturen waarop ze bekende kunstwerken nabootsen met huis- tuin- en keukenspullen. Als amateurkunstenaar kun je dus ook zelf aan de slag gaan en meedoen aan deze challenge!

Benieuwd naar meer van dit soort inspirerende mogelijkheden van culturele instellingen? Kijk dan eens op de website van DEN. Dit is het kennisinstituut voor cultuur & digitalisering, waarop al deze initiatieven worden verzameld en gebundeld.
Ben je zelf werkzaam in de culturele sector? Dan kan het van pas komen om eens te kijken op de website van Cultuur+Ondernemen. Hierop worden alle ontwikkelingen rondom de invloed van corona op de culturele sector bijgehouden en je kunt er terecht voor vragen en advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *